White Fir 
(Witte Spar)

WHITE FIR, BESCHERMING EN NIEUWE ENERGIE

White Fir is de witte Spar, die ons energie en hoop geeft met kerst, door zijn eeuwig durende groen, en is onze meest voorkomende kerstboom. Bijzonder is dat deze boom in de Natuur bescherming biedt aan veel kleine dieren die er ’s nachts onder gaan liggen; ze voelen instinctief aan dat deze boom verkwikking en nieuwe energie geeft.

Ook voor mensen geeft deze boom deze kwaliteiten en we kunnen er eenvoudig van genieten door de Essentiële olie ervan te gebruiken die uit de naalden komt. Het biedt ons bescherming door het bestrijden van ziektekiemen in de lucht en verzacht pijnen bij verkoudheid, koorts en griep, maar ook bij Reuma en artritis. Het voorziet de cellen van meer zuurstof en ondersteunt bij sinusitis (voorhoofdsholteontsteking), bronchitis en hoest. White Fir is stimulerend voor de geest en helpt het lichaam te ontspannen.

TOEPASSING:

Heerlijk in de diffuser of puur of 1:1 verdund op pijnlijke plekken of flexpunten (polsen, nek, slapen en voetzolen). Je kunt deze Essentiële olie ook innemen in een capsule voor pijnstilling.

ONDERSTEUNING VOOR LUCHTWEGEN, KRAAKBEEN EN SPIEREN

Als je kijkt naar de takken zie je dat de vele naaldjes ook ‘vertakkingen’ zijn. In ons lichaam zie je dit terug in onze bronchiën. Daaraan kan je onthouden dat White Fir essentiële ofwel etherische olie vooral voor de longen heel heilzaam is. Vermindert slijm en zorgt voor een antiseptische werking in de longen. Bronchitis en hoest had ik al genoemd.

Overtrainde en pijnlijke spieren hebben meer zuurstof nodig en dus is deze olie daarom ook hier goed werkzaam! Ook bij ‘frozen shoulder’ en slijmbeursontsteking en kraakbeenontsteking verlichtend en pijnstillend.

EMOTIONELE WERKING: (FAMILIE)PATROON DOORBREKEND

White Fir pakt negatieve patronen aan die vastzitten in de genen. Deze patronen en tradities worden bewust en onbewust doorgegeven in de familie. Voorbeelden hiervan zijn: verslaving (zoals alcohol, eten, snoep), misbruik, boosheid, afhankelijkheid, trots, gelijk willen hebben etc. White Fir brengt deze gewoontes aan het licht en bewustwording kan behulpzaam zijn om deze zaken los te laten. Je hebt een keuze om deze familiepatronen te doorbreken en deze essentiële olie geeft je hiervoor de moed, energie en de kracht.

Altijd weer wonderlijk hoe dit dan gebeurt, essentiële oliën ondersteunen namelijk positieve gevoelens, waardoor je meer succes hebt in dit soort besluiten. Want zelfs al zou je familie hier tegenin gaan, en dat gebeurt regelmatig, ook omdat je hier bang voor bent, voel je toch de kracht en bescherming in jezelf om te kiezen voor heling. Want ook al voel je dat dit soort keuzes je los zullen maken van de binding die je hebt met je familie,(soms voelt het zelfs als verraad) is het belangrijk om vrij te breken van de banden die jou beletten jezelf en vreugdevol te zijn!

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon