Rosemary 
(Rozemarijn)

 

ROSEMARY OF ROZEMARIJN, HELDERHEID EN MINDER PIJN

Deze kruidige Essentiële ofwel etherische olie versterkt het immuunsysteem en ademhalingswegen en heeft een zeer positief effect op het centrale zenuwstelsel, waardoor het een goede pijnstiller kan zijn en nerveuze spanning verminderd. Het stimuleert je geheugen en opent je bewustzijn.

DE ESSENTIE VAN DE PLANT

Essentieel wordt genoemd omdat de gehele essentie, de energie van de plant terug te vinden is in deze vluchtige essentiële olie. In het verleden werd deze plant als een heilige plant gezien door vele en verschillende culturen. De waarde van deze plant vonden zij vooral in die van bescherming tegen infectieziekten en plagen, maar ook om kwade geesten uit te drijven. En als je het goed bekijkt, hadden ze daar wel het juiste gevoel te pakken. Nu kunnen we ook wetenschappelijk bewijzen dat bepaalde stoffen (in de Rozemarijn) het immuunsysteem versterken, waardoor infecties minder kans hebben. Ook heeft deze olie wel degelijk invloed op je psyche en brengt deze tot rust en openheid, zodat angst minder plaats heeft.

ANDERE WERKINGEN:

o.a. ondersteunend bij verslavingen (alcohol), artritis, bronchitis, cellulitis, diabetes, griep, geheugenverlies, kanker, verstopping in de darmen, hoofdpijn, haarverlies, roos of te vet haar, te veel vocht vasthouden, slijmhoest, ontstekingen, infecties met staphylo- en/of streptokokken, nierinfectie, luizen, lage bloeddruk, stress, vermoeidheid, voorhoofdholteontsteking, vaginale infecties, zure maag of andere verteringsproblemen, onregelmatige menstruatie, vaginitis, virale Hepatitis, dystrofie van de spieren, wormen. Ook bevordert het aderverwijding en is het een sterke antioxidant

Gebruik: kan zonder verdunnen gebruikt worden of 1 op 1 met en draagolie zoals kokosolie (verkrijgbaar als vloeibare ‘fractionated coconutoil’) Plaats de Essentiële olie direct waar het nodig is of smeer het op je reflexpunten: polsen, neck, slapen of onder de voeten. (Niet gebruiken tijdens zwangerschap ivm de bloeddruk. Ook niet bij hoge bloeddrukpatiënten.)

Je kunt deze olie ook innemen, door bijvoorbeeld zelf een capsule te maken of 2 druppels onder de tong te druppelen. Ook als keukenkruid te gebruiken, gebruik slechts 1 druppel! Je kan ook met een tandenstoker een beetje olie ‘opzuigen’ en door het (niet meer kokende) eten roeren.

WAT MEER OVER DE EMOTIONELE ASPECTEN VAN ROSEMARY (ROZEMARIJN)

De energie die Rozemarijn geeft, assisteert in de ontwikkeling van kennis (waarheid en Licht) en het gebruiken van je Ware intellect. Je maakt een ‘shift’ als je bewust wordt dat er meer is dan dat jij of enig ander mens kan bedenken. Het is wellicht een uitdaging om dieper te kijken en je open te stellen voor antwoorden waar je ziel naar zoekt, maar zeker de moeite waard!

Rosemary helpt om meer helder te denken en ondersteunt daarom ook bij leerproblemen. Nieuwe informatie en nieuwe ervaringen worden gemakkelijker verwerkt en opgeslagen. In tijden van verandering en overgangsfases, waarin je jezelf moet aanpassen (verandering van huis, school, werk of relatie) voel je met deze olie gesteund.

De essentie van Rosemary bevordert het ‘weten’, een groter en hoger begrip, waardoor het ons helpt begrijpen dat we niet alles kunnen bevatten, omdat we een menselijk perspectief hebben. Spiritueel gezien zijn we veel meer dan dat en Rozemarijn helpt ons daarvoor open te staan. Het nodigt je uit om vertrouwen te hebben in een hogere, meer intelligente macht. Hoe je dit ziet is natuurlijk voor iedereen anders en vrij. Je zult meer vertrouwen kunnen opbrengen bij grote veranderingen in je leven, omdat je begrip en perspectief anders wordt. Het brengt je bij een geruststellend gevoel/weten dat van binnenuit komt en in verbinding staat met het ‘Hogere’.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon