Peppermint
(Pepermunt)

Hoofdpijn? Peppermint Essentiële olie kan eigenlijk niet in jouw huisapotheek ontbreken, het is de gezonde tegenhanger van de Aleve of Ibuprofen.

TEGEN PIJN EN MAAG- EN DARMKLACHTEN

Peppermint heeft ook een pijnstillende en ontstekingsremmende werking, maar in tegenstelling tot Ibuprofen is het juist wel goed voor je maag en darmen! Bij slechte adem, overgeven, maagzuurproblemen, misselijkheid, koliekpijnen en andere spijsvertering klachten zoals teveel gas, diarree en zelfs aambeien is Peppermint olie een goede keuze! Uit onderzoek is gebleken dat darmkrampen (tijdens een barium darmonderzoek) net zo goed vermeden kunnen worden door Peppermint dan door het geneesmiddel Buscopan.

VERFRISSEND

Door de verfrissende uitwerking van de Peppermint olie is deze ook goed te gebruiken bij vermoeidheid, hitte, jeuk en irritatie, maar ook boosheid, depressie en opvliegers! Artritis en Reumatische pijnen zijn het gevolg van ontstekingen, dus ook hier een goede keuze.

Migraine en hoofdpijn zijn ook door Peppermint te behandelen, meestal in combinatie met een andere olie, zoals Frankincense of Rosemary. Smeer wat van beide olie op de slapen en het voorhoofd en de nek en aan de bovenkant van je verhemelte.

Ook bij griep en koorts, keelontsteking, astma en bronchitis goed toepasbaar, in een glas water innemen/gorgelen of de olie smeren, maar LET OP! Deze olie nooit laten innemen door kinderen onder de 6 jaar en daarna wel verdunnen 1:2 of meer, omdat de intensiteit van deze olie erg hoog is.

 

Ook bij zwangerschap zeer voorzichtig gebruiken.
Mag WEL uitwendig gebruikt worden dus! Onder de voeten bijvoorbeeld verdund met wat ‘fractionated coconut oil’ of zoete amandelolie. Ook in water als bodyspray erg verfrissend!

HOOIKOORTS EN ANDERE ALLERGIE

Als laatste wil ik de combinatie Peppermint, Lavender en Lemon noemen ter ondersteuning van hooikoorts, dieren- of huisstofmijt allergie. Deze oliën kan je in een koude lucht diffuser doen, van elk 2 druppels, voor in je slaapkamer en woonkamer. 

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon