Oregano

Oregano is een olie die al door de eeuwen heen haar bijzondere kwaliteiten heeft bewezen. Vandaag de dag is Oregano essentiële olie extra bijzonder omdat het vaak bewezen sterker en beter werkt dan antibiotica, waar steeds meer mensen resistent voor worden en waardoor ernstige infecties niet goed meer behandeld kunnen worden. De resistente ziekenhuisinfectie MRSA kan dankzij Oregano wel behandeld worden. Maar ook andere moeilijk te behandelen en zeer hardnekkige infectieziektes zoals Lyme, Kinkhoest, Ebola, Longontsteking en infectie met Helicobacter pylori (die soms in de maag te vinden is en veel en langdurige maagklachten geeft) kunnen met Oregano snel en effectief worden opgelost.

Let wel: Oregano en andere essentiële oliën zijn geen geregistreerd geneesmiddel en moeten we dus blijven zien als ondersteuning ter bevordering van de gezondheid!

Het is een ‘warme’ olie dus moet altijd verdund worden gebruikt. Je kan 1 druppel Oregano olie op 3 druppels kokosolie (‘Fractionated Coconut oil’  blijft de beste draagolie, omdat deze olie de essentiële olie makkelijk in de huid brengt.) voor kinderen kan je zelfs 1 op 5 of 6 druppels draagolie doen.

INFECTIES, WRATTEN EN SCHIMMELS

Als er veel infectiegevaar om je heen is, is het geen overbodige luxe om ’s avonds je voeten van jezelf en je kinderen in te smeren met verdunde Oregano. Heb je een zieke in huis, kan je ook 2 druppels Oregano in water in een diffuser gebruiken om de lucht virusvrij te maken. (Helpt ook goed voor hoest en astma)


De essentiële oliën, die ik gebruik, kunnen ook zonder probleem worden ingenomen zo nodig. 2 of 3 druppels in een lege capsule 3 x per dag met een flink glas water of 1 druppel op een theelepel honing.
Kinderen onder de 6 jaar geven we geen essentiële olie inwendig. Daarna wel, maar meer verdund. (Oregano is ook ter voorkoming en behandeling van wormen en parasieten, On Guard is daartoe ook een belangrijk hulpmiddel)

Oregano is een zeer goed alternatief voor een griepinjectie, een vaccin dat zeker niet zonder risico is. Deze bijzondere olie versterkt het immuunsysteem. Geef jezelf daartoe een week lang een immuunboost door elke avond je voeten in te smeren met verdunde Oregano. Dit kan je herhalen zo nodig.

Ook schimmelinfecties zoals Ringworm en Candida vormen geen geduchte tegenstander voor Oregano. Je kan de crème met corticosteöriden en miconazol mijn inziens beter laten staan. Omdat het ook de oorzaak (verzwakt immuunsysteem) behandeld en niet alleen het symptoom (virus).
Ook wratten zijn een virusinfectie. Als je 2 x per dag een druppel Oregano op je wrat doet, is hij gegarandeerd na een maand weg. Als de huid eromheen te droog wordt, kan je het met wat kokosolie insmeren of met vaseline beschermen. De wrat altijd met een pleister toedekken.

Oregano is een echte beschermer en een goede combinatie met de bijzonder samengestelde olie ‘On Guard’ waar een hele lijn van beschermende producten verkrijgbaar is. Tandpasta, handzeep en wasmiddel, keelpastilles e.a.
Beide oliën zitten ook in de Family Physician kit, een goede start voor je eigen huisapotheek.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon