Melaleuca  (Tea Tree) 

Melaleuca wordt ook wel Tea tree olie genoemd en is echt een bijzondere essentiële olie met veel toepassingen bij veel ongemakken en infecties. De blaadjes van de Melaleuca boom worden al eeuwenlang gebruikt bij de Aboriginals om wondjes, snijwonden en huidinfectie te genezen. De antiseptische werking is vele malen groter ten opzichte van andere synthetische middelen zoals Fenol, Dettol, Hibitane. En bouwt op een natuurlijke manier aan een sterker immuunsysteem. Van de week kwam een vriendin naar mij toe, ze had geen stem meer, keelpijn en oorpijn. Melaleuca verzacht gelijk de pijn, bijv. als je het achter het oor smeert en ook op haar keel had dat vrij snel effect.

EEN GEZONDE HUID

Melaleuca is een goede olie om de huid gezond en schoon te houden. Dus bij problemen als Acné, puisten, zweren, laesies, ontstoken spataders, schimmelinfecties, zoals bijv. zwemmerseczeem en nagelinfecties, Dermatitis, Eczeem en uitslag. Het werkt ook geweldig als ondersteuning om ongemakken van kinderziekten zoals Waterpokken, Bof en Roodvonk te verminderen. En ook bij zonnebrand werkt deze olie verlichtend. Je kan het onverdund op de huid aanbrengen, maar voor grotere oppervlakten is een verdunning met ‘Fractionated Coconutoil’ of de ongeparfumeerde ‘Hand and bodylotion’ een aanrader. Speciaal voor oneffenheden en jeugdpuistjes in het gezicht is er de ‘Facial cleanser’ met Melaleuca en Peppermint.

Alle huidinfecties (in het bijzonder Stafylokokken), maar ook Ringworm (schimmelinfectie), MRSA, Netelroos (allergische reactie), Gordelroos (terugkomende uitbraak van Herpes Zoster, ook wel bekend als waterpokkenvirus), maar ook zijn zusje: Herpes Simplex die o.a. een koortslip kan veroorzaken, zijn goed met Melaleuca te behandelen in de ondersteuning tot genezing. Ook zullen vaginale infecties (Candida Albicans) minder snel terugkomen als ze met Melaleuca worden behandeld. (Verdund zoals hierboven wordt aangehaald.) Dus grijp niet te snel naar Miconazol of Clotrimazolcrème. Laat liever de Natuur zijn werk doen! Overleg wel zo nodig met de arts! (Er zijn hier veel onderzoeken over gedaan, helaas zijn nog niet alle artsen hier goed van op de hoogte.)

Zowel Eucalyptus en Melaleuca zijn zeer effectief tegen luizen (ook preventief). En zelfs schurft, (dat is een klein spinnetje die onder de huid kruipt bij te weinig hygiëne,) maar dat komt gelukkig niet zoveel meer voor in Nederland.

MONDHYGIËNE

Voor een gezond tandvlees en tegen gaatjes gebruik je elke dag een druppel zuivere Melaleuca van doTERRA (niet alle essentiële olie van andere fabrikanten is zuiver genoeg om in te nemen) op je tandenborstel na het poetsen. Ook aften zijn dan verleden tijd. Zelf gebruik ik de tandpasta ‘On Guard’, met Wild Orange, Clove,  Cinnamon, Eucalyptus en Rosemary om mijn mond fris en gezond te houden. Zelfs kinderen hebben geen probleem met deze tandpasta, die ook niet schadelijk/giftig is om binnen te krijgen. Tandpasta’s met Fluor en andere synthetische stoffen zijn, mijn inziens, niet aan te raden. Melaleuca heb ik meestal niet nodig, maar kan je dus inzetten bij problemen, veel mensen houden echter van het extra schone gevoel dat Melaleuca geeft. Een mondwater is niet meer nodig!

IN DE DIFFUSER

Wanneer gebruik je Melaleuca in de diffuser? Als je last van hooikoorts of Bronchitis hebt, maar ook om de lucht te zuiveren bij hoest , griep of verkoudheidsvirussen, bij geïnfecteerde wonden of ogen (bindvliesontsteking). Eigenlijk zou, mijn inziens, elk ziekenhuis Melaleuca moeten gebruiken in diffusers, dat zou een het infectiegevaar op vele gebied enorm verminderen.

MELALEUCA: DUIDELIJKE GRENZEN IN RELATIES

Deze olie werkt niet alleen als boost voor je lichamelijke immuunsysteem, maar helpt ook geestelijk meer immuun te worden door negatieve energetische last te verlichten. Veel mensen zitten vast in ongezonde relaties die ze (wederzijds) afhankelijk maken of waarbij er sprake is van claimgedrag. Dit kost enorm veel energie, maar veelal is men niet bewust van dit energie lek. Om een gezonde relatie te hebben, is het belangrijk om elkaars persoonlijke ruimte en grenzen te respecteren. (Lavender helpt overigens om dit beter te kunnen communiceren.) Melaleuca moedigt het individu aan om een relatie aan te gaan met respect voor de keuzes van een ander. En het wordt meer helder en herkenbaar hoe je zelf en ook anderen duidelijke grenzen nodig hebben. Alle vormen van zelfbedrog worden duidelijk, zoals anderen misbruik laten maken van je tijd, energie en talenten, niet voor jezelf opkomen omdat dat egoïstisch voelt of je verantwoordelijk voelen voor de problemen van een ander. Melaleuca zuivert je van ongezonde patronen, zodat je een gezonde respectvolle relatie met anderen kunt genieten! Het immuunsysteem helpt en beschermt ons door onderscheid te maken tussen wat goed voor ons is en niet en daar actie op te nemen! En Melaleuca is daarbij een goede vriend!

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon