Lavender (lavendel)

Als je dit flesje open doet, weet je gelijk… Dit is de echte Lavendel uit Zuid Frankrijk!! Lavender ofwel Lavendel is een bekende en vaak gebruikte essentiële olie, omdat de werking zo veelzijdig is. Als je niet weet welke olie je moet gebruiken, gebruik je Lavender! Je kunt deze pure Lavender ook innemen door 1 of 2 druppels onder de tong te gebruiken. (Bijvoorbeeld om je darmen rustig te maken bij veel gas, maar ook tegen wormen) Dit innemen kan meestal niet met andere merken! De olie die ik gebruik heeft gegarandeerd 100% essentiële olie, dat is het verschil. Geen andere plantenonderdelen zijn toegevoegd.

ALLERGIE EN HOOIKOORTS

Het is een uitstekend natuurlijk antihistamine en kan dus worden ingezet bij hooikoorts en andere allergieën en jeuk. Je kan het  innemen of plaatselijk smeren of in de nek (met daarna wat Peppermint).

KALMEREND EN VERZACHTEND

De kalmerende en verzachtende werking van Lavendel zorgt voor zowel lichaam als geest! Uitslag, pijn, zweren, jeuk, droge huid en lippen, zonnebrand, wondjes, rimpels, droog haar (roos) of haarverlies, verbranding, blaren, insectenbeten en snijwondjes kunnen allemaal met Lavender worden verzacht. Geestelijke ondersteuning bij spanning, irritatie, angst, verdriet en huilen, stress en hyperactiviteit, te druk in je hoofd, tandenknarsen, slapeloosheid, depressie, verlies van eetlust, stemmingswisselingen, onregelmatige menstruatie en menopauze.

Omdat Lavender zoveel rust geeft en veel invloed heeft op het parasympatische zenuwstelsel,  wordt het ook met succes toegepast in ondersteuning bij Parkinson, hartritmestoornissen, hartkloppingen, Rheumatoide Arthritis.

MOEDER EN KIND

Maar ook voor moeder en kind is Lavender de juiste keuze! Voor luieruitslag, tandenpijn, wondjes en waterpokken. En een druppel onder de voetjes ’s avonds zorgt voor een betere nachtrust voor zowel ouder als kind! Een beetje Lavender olie elke dag is heel goed voor de moeder na de bevalling, ter voorkoming of genezing van postnatale depressie (in de diffuser!) en om de uitgerekte huid in te smeren, waardoor zwangerschapsstriemen beter herstellen en voor gevoelige borsten en (open) tepels, het beste een beetje verdunnen met kokosolie.

Lavender kan dus gewoon niet in je huisapotheek ontbreken! Het heelt en verzacht bijna alle ongemakken, maar voorkomt ze in veel gevallen ook! Muggenbeten, teken, zelfs fruitvliegjes zijn verleden tijd!

BEVRIJDING DOOR OPEN EN EERLIJKE COMMUNICATIE

Lavender helpt je op emotioneel gebied ook! Je kunt je ware gedachten en gevoelens beter uitdrukken omdat je minder onzekerheid ervaart. Lavender heelt de angst op het gebied van gehoord en gezien te worden. Je hebt Lavender nodig als je je liever verstopt achter een masker en je ware zelfexpressie blokkeert. Als je je zelf uit dan is het belangrijk dat er verbinding is met je hart en ziel, dat is soms moeilijk.

Lavender ondersteunt je om de angst en spanning los te laten, zodat je jouw Echte Zelf makkelijker kunt laten zien en uiten. Onveiligheid voelen als je jezelf eerlijk uit, is vaak het gevolg van nare ervaringen uit het verleden. Sterke emoties zoals: niet geliefd, niet gehoord en/of onbelangrijk zijn, spelen een grote rol. Lavender geeft je de moed om emotioneel eerlijk te zijn en je innerlijke gedachten en verlangens te delen. Als je dat leert, zal je je bevrijd voelen en meer onvoorwaardelijke liefde en acceptatie ervaren, van zowel jezelf als anderen.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon