Frankinsence (wierook)

Frankincense (Wierook) is een bijzondere Essentiële olie, die veel toepassingsgebieden heeft. Vooral heel heilzaam op de huid, het immuunsysteem en het zenuwstelsel. En het werkt versterkend voor alle andere oliën.

HERSENEN EN EMOTIES

Het was één van de eerste essentiële oliën waarnaar ik mij toe aangetrokken voelde, toen ik kennis maakte met de fijne oliën van dōTERRA. Ik druppelde wat op mijn handpalm en er kwam en bijzondere sensatie, het leek wel of heel mijn hand zich opende, daarna ook de rest van mijn beleving… Ik dacht wouw, dit is wel heel speciaal. Ik was op zoek naar iets wat mijn moeder kon ondersteunen. Ze had een primaire hersentumor en zou niet zo lang meer leven, ik zocht natuurlijke middelen om haar te helpen. Frankincense staat bekend om hersenletsel, coma, ziekte van Alzheimer, hersenschudding, zenuwvirussen en verwarring te verminderen. Uiteindelijk was het ook de olie die mij kon helpen in het afscheid en alles wat daarbij kwam kijken.

Er is ook onderzoek gedaan, naar beta-elemeen (een sesquiterpeen) die aanwezig is in de essentiële olie van Curcumine, Boswellia (wierook) en zwarte peper. Deze stof helpt een kankercel te sterven, wat goed is want het grote probleem van kankercellen is, dat ze niet zoals gewone cellen afsterven. De onderzoeken zijn vooral gericht op apoptose (afsterven) van leukemiecellen en kankercellen in de eierstokken. Maar deze gerichte mogelijkheid is veel belovend, omdat gezonde cellen daar dan geen schade aan overhouden.

IN DE DIFFUSER

In de lucht gebracht met een koude diffuser helpt Frankincense je energie te richten en zodoende afleiding te verminderen, waardoor een betere concentratie en meer rust mogelijk is. Hyperactiviteit, ongeduld, prikkelbaarheid en rusteloosheid worden verlicht en het is een heerlijke olie bij meditatie, omdat het kan helpen het spiritueel bewustzijn te verbeteren. Vroeger al werd het als een heilige olie beschreven. Het werd en wordt nog steeds gebruikt (in diverse religies) om de communicatie met God te bevorderen en/of te symboliseren. de Essentiele olie die ik gebruik, is een etherische olie van hoge kwaliteit die je niet moet verhitten, dus gebruik liever geen ‘branders’ om de olie in de lucht te verspreiden. Met een koude diffuser behoud je alle goede eigenschappen van de olie.

HERSTEL EN VERNIEUWING VOOR HUID, BAARMOEDER EN HORMONALE DISBALANS

Frankincense is bijzonder werkzaam voor de huid om dat het vernieuwing van de huidcellen bevordert. Daarom goed toe te passen bij rimpels en littekens, maar ook bij moedervlekken en ouderdomsvlekken en ruwe plekjes (zachte wratjes) op de huid. Ook bij vleesbomen of ter ondersteuning van de baarmoeder in weefselvernieuwing, na een miskraam en na de bevalling is deze olie een zeer goede keuze, ook om depressie te voorkomen door meer emotioneel evenwicht te creëren en het immuunsysteem te versterken. Omdat Frankincense ook sesquiterpenen bevat, kan het gemakkelijk de bloedhersenbarrière passeren, waardoor deze essentiële olie zelfs kan helpen bij de zuurstoftoevoer naar de pijnappelklier en de hypofyse, waardoor deze beter werkzaam zullen zijn en de juiste hoeveelheid hormonen zullen afgeven die nodig zijn in ons lichaam. Dit is heel bijzonder!

DE EMOTIONELE EN SPIRITUELE ONDERSTEUNING VAN FRANKINCENSE

Als je bekend bent met Bachbloesemremedies of andere remedies die op energetisch niveau werken, zal het je niet vreemd zijn dat het mogelijk is om je zowel fysiek als emotioneel beter te voelen met zo’n eenvoudig en natuurlijk middel. Heb je dit nog niet ervaren, dan hoop ik dat je dit gauw een keer zult doen. Het is heel bijzonder!

Frankincense helpt je om meer bewust te worden van misleiding en valse waarheden. De energie van Frankincense nodigt uit om negativiteit, lagere vibraties, leugens en verraad los te laten. Je krijgt een andere kijk op licht en waarheid als je deze olie gebruikt. De wijsheid en kennis, je spirituele begrip en de kwaliteiten die je ziel al in zich heeft, worden weer in herinnering gebracht. Frankincense maakt licht wat duisternis was, door de blokkades van de ratio (het denken) en de muren rondom het hart naar beneden te halen. Omdat de ziel weer in verbinding komt te staan met zijn innerlijke licht, zal deze olie waarheid bekendmaken. Frankincense zal een gezonde relatie en verbinding met je vader en God bevorderen, omdat het gevoelens van verlatenheid en ‘vergeten zijn’ zal vervangen met de herinnering van liefde en bescherming.

Deze olie is enorm krachtig, maar ook heel zacht als een liefdevol vader die verzorgt, leidt en beschermt. Frankincense beschermt het lichaam en de geest van negatieve invloeden en helpt de ziel in haar spirituele groei. Omdat het spirituele kanalen opent zal de olie gebed en meditatie versterken, zodat er een grotere verbinding kan worden ervaren met God. Ook zal je makkelijker de mannelijke kant in jezelf en de ander kunnen gaan waarderen en ervaren hoe speciaal je bent en dat je jezelf mag zijn zonder maskers.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon