Eucalyptus

Onmisbaar bij pijn, problemen met de luchtwegen en hooikoorts…

RELAXED ADEMHALEN

Mmm echt zo’n heerlijke saunageur (Turks stoombad) als je het potje open doet. Niet zo gek dat ze Eucalyptus gebruiken in een stoombad, want de antibacteriële werking en de goede werking op ons ademhalingssysteem en de huid is zeer doeltreffend!

Daarom is het ook goed toepasbaar in ondersteuning bij Bronchitis, Astma, hoesten en longontsteking en virale infecties in de longen, zelfs TBC. De slijmoplossende werking van Eucalyptus is ook groot.

WEG MET PIJN EN ONGEMAK

Het natuurlijke 1,8 cineol (eucalyptol) dat in deze essentiële olie zit, (62-72%) is verantwoordelijk voor de sterk pijnstillende en ontstekingremmende werking. Daarom wordt het toegepast voor zenuwpijn en zenuwontstekingen. Ook overgetrainde spieren en een tennisarm voelen een stuk beter als je Eucalyptus smeert. Dit kan puur of met een beetje kokosolie. Deze pijn verminderende werkzame stof komt overeen met de kracht van morfine. Dus samen met Peppermint geweldig tegen heftige hoofdpijn!

De verkoelende en helende werking van Eucalyptus maakt het ook een goede olie voor koorts, griep, emfyseem en mazelen en zelfs een Jet lag.

De zon gaat gelukkig weer meer schijnen en met de toenemend warmte zijn de luizen ook weer meer actief op school! Eucalyptus olie verdund 1:1 onder in de nek en voorop in de haarlijn geven de hoofdhuid verkoeling en met deze geur hebben deze beestjes absoluut geen zin meer om bij hun gastheer of vrouw te verblijven!

Samen met de olie Bergamot wordt het effectief gebruikt tegen de virusinfectie: Herpes simplex of te wel de koortslip.

HOOIKOORTS

Waarom ik Eucalyptus ook wil noemen is omdat het erg behulpzaam kan zijn om deze olie te gebruiken bij hooikoorts. Enkele druppels in de diffuser in de woon/werkkamer of slaapkamer, samen met de Tri-Ease die je in kan nemen, zal je helpen dit seizoen beter door te komen!

EMOTIONELE HELING:
IK BEN HET WAARD OM GEZOND TE ZIJN

Eucalyptus olie ondersteunt de persoon die makkelijk vatbaar is voor ziektes. Het kan soms even goed gaan, maar een koutje, last van allergieën of verstopte slijmvliezen in de sinussen of het ademhalingssysteem komt veel te vaak voor. Eucalyptus helpt bij het diepe emotionele stuk en de geloofsovertuiging dat ziekte nodig is of bij je hoort. Ideeën zoals “ik vat nu eenmaal snel kou” of “de enige manier om even rust en verzorging te hebben, is als ik ziek ben.” En zelfs de gedachte: “Ik ben het niet waard om gezond te zijn” kunnen ongezonde patronen ontwikkelen die je gezondheid niet ten goede komt.

Eucalyptus geeft je de moed om deze gedachten onder ogen te komen en je los te maken van je gehechtheid aan ziekte. Dat klinkt misschien gek, maar geloof mij, het is belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid! En Eucalyptus helpt daarbij. Net als een Bachbloesem reikt deze olie je de energie aan om vertrouwen te hebben in het feit dat wat je nodig hebt, er voor je zal zijn, zonder ziek te worden of te blijven.

Je leert beter voor jezelf te zorgen en de ‘pijn’ van te veel verantwoordelijkheid moeten hebben en te weinig zorg voor jou zal druppel voor druppel, maar met flinke stappen minder worden.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon