Cypress 

CYPRESS, GEEFT KRACHT, MOTIVATIE EN ENERGIE

Cypress Essentiële olie is een olie die afkomstig is van de takken van de Cipres-boom en geeft gerichte kracht en energie voor spieren en botten. Het heeft ook een bijzonder reinigende werking op zowel lichaam als de geest en ondersteunt de bloedsomloop op vele manieren. De Chineze geneeskunst waardeert Cypress olie al sinds lange tijd voor de werking op de lever en het ademhalingssysteem.

De etherische olie van takken, zijn NIET om in te nemen, maar goed om op de huid te gebruiken (evt verdund smeren) of in een diffuser (vernevelaar) als aromatherapie in te zetten. Het creëert een gevoel van veiligheid en geeft kracht en motivatie en helpt je beter te ‘aarden’. Echt een olie die de energie van de wortelchakra (en keelchakra) versterkt.

HOE ESSENTIËLE OLIËN WERKEN

Zoals bij alle Essentiële oliën kan je deze Cipres-olie inzetten bij véél klachten. Dit wil ik graag uitleggen. Essentiële olie bevorderen de balans in het lichaam en doen dat heel specifiek, aan de hand van de natuurlijke chemische koolstofverbindingen waaruit ze is opgebouwd. Deze Cipres-olie heeft vooral monoterpenen, alcoholen en een weinig esters en sesquiterpeen.

Monoterpenen zijn de basis van Essentiële oliën en ze hebben daarom altijd een desinfecterende (anti-bacterieel en anti-virus) en reinigende werking. Daarom zijn ze ook geschikt als een natuurlijke deodorant of luchtverfrisser. Specifiek in deze olie zijn de pinenen, (ook monoterpenen,) die ook sterke schimmeldodende en slijmoplossende eigenschappen hebben. Ook is uit onderzoek bekend dat deze pinenen botafbraak remmen, waardoor het goed is te gebruiken bij osteoporose. Ook heeft het een sterk ontstekingsremmend effect op het lichaam. De alcoholen in deze olie zijn behulpzaam voor het immuunsysteem en kalmeert huid en longen. Esters hebben de eigenschap om te helpen ontspannen en geeft dus een goed effect op spieren en bloedvaten.

ANDERE TOEPASSINGEN

De lijst waarvoor je Cypress als ondersteuning kunt inzetten is dus groot. Ik zal een aantal noemen: Aneurysma, astma, slijmbeursontsteking, eeltknobbels, Carpaal Tunnel Syndroom, hersenschudding, menstruatieproblemen, menopauze, incontinentie, vochtophoping, aambeien, hernia (hiatus), omgevingsstress, griep, koorts, krampachtige hoest, endometriose, spataderen, spiervermoeidheid en te hoge spierspanning, chronische pijn, reuma artritis, vergiftiging, zwangerschapsvergiftiging, slecht werkende alvleesklier, neusbloedingen, gezwollen ogen en werkt vaatvernauwend en ontspannend. Bij zwangerschap altijd voorzichtig en niet veelvuldig gebruiken!

EMOTIONELE ONDERSTEUNING: CYPRESS BRENGT JE WEER IN BEWEGING

Deze bijzondere olie versterkt je als je te maken hebt met gevoelens van verlies. Zijn energie voelt krachtig, veilig en geaard. Het brengt gestagneerde energie weer in beweging en creëert flexibiliteit in zowel je hart als gedachten. Cypress helpt je om de angst van het verleden los te laten en meer mee te gaan met de natuurlijke stroming van het leven. Deze olie is speciaal geschikt voor degene die mentaal en emotioneel vast zitten door stijve, rigide, gespannen en perfectionistische neigingen. Dit komt voort uit angst en de ‘noodzaak’ om dingen onder controle te willen houden. De energie van deze olie helpt je herinneren, dat je zelf kunt kiezen om je zorgen en je controle los te laten, zodat je de vreugde van het leven in vrijheid en zonder onderdrukking kunt gaan ervaren.

Heb vertrouwen dat alles zijn natuurlijke beweging heeft en dat groei en ontwikkeling ontstaan als je oude patronen loslaat.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon