Coriander (korianderzaad)

CORIANDER, TERUGKOMEN IN JE KRACHT

Coriander geeft je weer kracht als je verzwakt bent. Of dat nu na een ongeluk is (met of zonder een whiplash), na een bevalling of na flink wat sporten. Maar ook bij maag en darmklachten (spugen en diarree kunnen je lichaam ook behoorlijk verzwakken) en ernstige pijn, zoals migraine, kiespijn en Hernia.

De Essentiële olie van de Korianderzaden geven hun aromatische kracht aan iedereen die wel een oppepper kunnen gebruiken. Meer fysieke energie en minder stress. Dus een goed alternatief rond 4 uur. Maar ook na heftige gebeurtenissen, nerveuse uitputting en shock. We gebruiken Korianderzaad ook om ons eten mee te kruiden, waardoor het meer pit krijgt. Dus deze specerij wil ‘spice up your life’ in meerdere opzichten. Daarnaast helpt het je te ontspannen als je angst of irritatie voelt of nerveus bent.

CORIANDER VOOR GEZOND KRAAKBEEN EN SPIEREN

Coriander kan het kraakbeen en spieren helpen herstellen, maar helpt de spieren ook met de juiste spierspanning. Als je last van stijve spieren, jicht, spierkrampen, artritis of reuma hebt, geeft dit een goede ondersteuning. Deze olie heeft goede pijnstillende en ontspannende, rustgevende eigenschappen en gaat ontstekingen tegen. Een ‘natuurlijke Ibuprofen’ noem ik het wel eens. Het stimuleert hart en bloedvaten en het zenuwstelsel voor een meer optimale werking. En ook tijdens de menstruatie kan deze olie veel verlichting geven bij buikkramp. Omdat je tijdens verkoudheden en griep veel pijn en spierklachten kunt ervaren en je lichaam tot rust moet komen, is Coriander ook hier een goede keus.

ANDERE TOEPASSINGEN:

Naast dit alles heeft Coriander een verzachtende uitwerking op de spijsvertering. Koliek, misselijkheid, diarree, winden laten, slechte vertering etc.

De zuiverende werking op de huid is ook speciaal. Speciaal bij vettige huid en meeëters en andere onzuiverheden gebruiken. Dit komt doordat Coriander ook zorgt voor een betere hormonale balans. Heel goed in combinatie met Clary Sage en Cypress, die hier ook hun bijdrage geven.

GEBRUIK:

De Essentiële olie van Koriander kan je in een diffuser (vernevelaar) gebruiken. Evt in combinatie met Bergamot; Clary Sage; Cypress of Sandelwood of andere specerijen (bijv. Cinnamon ofwel Kaneel of Ginger (Gember) of Cardamon)

Je kunt het ook plaatselijk smeren op de pijnlijke plek of op flexpunten, zoals polsen, voetzolen, slapen en nek.

In een capsule innemen of een druppel in een theelepel honing of vermengd in wat rijstmelk. Deze toepassing is voor veel Essentiële olie met een therapeutische graad en staat op het flesje vermeld. Kinderen onder 6 jaar geef je geen Essentiële olie inwendig en daarna altijd sterker verdund. Coriander olie kan je ook gebruiken in de keuken om je eten mee te kruiden, niet meekoken.

Wees zuinig in gebruik met deze olie! In grote dosis kan deze olie bedwelmend werken. Je wordt dan iets te relaxed! 

EMOTIONELE ONDERSTEUNING OM MEER FLEXIBEL EN KRACHTIG JEZELF TE ZIJN

Dit is de Olie van loyaliteit, vooral naar jezelf toe. Als je jezelf in de vicieuze cirkel bevindt van de noden van anderen boven je eigen behoeften te stellen, kan je behoorlijk vast komen te zitten. Mensen die dit regelmatig doen, hebben een grote behoefte om altijd het ‘juiste’ te doen. Maar door dit alleen door je brein en je gedachten te laten bepalen, zal problemen geven. Dit komt omdat we erg geconditioneerd zijn, door onze opvoeding, cultuur en ervaringen, waardoor we gelimiteerd zijn om het overzicht en het algehele perspectief te zien. Coriander brengt ons meer flexibiliteit, door de herinnering dat er vele manieren zijn om dingen te doen. Als we datgene doen wat iedereen doet, of omdat het zo ‘hoort’, verraden we onze eigen innerlijk weten. Coriander geeft je de kracht om je eigen gevoel te volgen in plaats van de dingen te doen vanwege de goedkeuring van anderen. Iedereen is uniek en er zijn dus zoveel verschillende manieren van handelen als er mensen zijn. En iedereen is daar vrij in! Je mag je eigen weg volgen en jezelf zijn en anderen datzelfde recht toekennen!

Coriander geeft je moed om uit de ‘box’ te denken of uit een benauwende ‘hokjesgeest’ te stappen, door het risico te nemen gewoon jezelf te zijn en je eigen ideeën te hebben. Juist doordat iedereen uniek is, heeft een ieder een bijzondere gave of bijdrage voor de wereld waarin we leven. Loyaliteit naar jezelf toe betekent in verbinding staan met wat jouw ziel verlangt en kenbaar probeert te maken. Hieraan gehoor geven is een belangrijke stap! Coriander helpt daarbij. De acceptatie van een ander wordt minder belangrijk en de acceptatie die je voelt over wie je zelf bent, zal dan groeien!

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon