Clove (Kruidnagel)

CLOVE ESSENTIËLE OLIE, JEZELF DURVEN ZIJN ZONDER PIJN

Clove essentiële olie kennen we als Kruidnagel en is veelal bekend als een sterk geurende specerij in de keuken, als poeder of als een bruin kort stokje dat een beetje op een kies lijkt. Lekker met stoofvlees, maar het zit ook in koekkruiden en is een goede combinatie met kaneel of laurierblad. Niet voor niets lijkt het op een kies, de Natuur helpt ons met herkenning… Ook vroeger was al bekend dat kruidnagel helpt bij kiespijn.

WERKING VAN CLOVE (KRUIDNAGEL)

Maar naast kiespijn heeft Clove nog veel meer toepassingen! Het is ook een heel goed ontsmettingsmiddel! En helpt bij een goed hormonaal evenwicht. Ik zal nog een aantal aandoeningen noemen waar de Essentiële olie van Clove ondersteunend kan werken voor genezing: tabakverslaving, Candida en andere schimmelinfecties, Hodgkin, Herpes simplex (koortslip), geheugen, slecht werkende schildklier, spierpijn, wratten, slechte wondheling, leverreiniging, trombose, likdoorns, reumatische artritis, spierklachten, hernia, maculaire degeneratie (oog) en virale infecties.

GEBRUIK CLOVE ESSENTIËLE OLIE

Het kan verdund (1:1) worden aangebracht (met een vinger) waar nodig, bijvoorbeeld op het tandvlees bij een infectie. Of op de tong om de drang tot roken te verminderen. Bij kriebelhoest op de achterkant van de tong. Erg behulpzaam bij een hevige hoest als je er bijna van moet overgeven. Het verdooft de huid, dus helpt goed tegen plaatselijke pijn, bijvoorbeeld na een insectenbeten of als je brandnetels hebt aangeraakt. Het werkt als een trekzalf, dus kan goed toegepast worden bij ontstekingen, zweren, puisten en acne en andere huidproblemen.

In een diffuser: niet er direct boven inhaleren! Kan de neusmembranen irriteren als je het zo direct inademt. Clove bevordert heling en stimuleert je mentale vermogens en geeft een gevoel van bescherming en moed.

Je kunt deze olie ook innemen. Verdund of in een lege capsule (veggie caps) Bijvoorbeeld bij inwendige parasieten (wormen), dysenterie (heftige diarree door amoebes), oververmoeidheid, bronchitis, griep, slechte adem en nog veel meer. Kruidnagel breng je immuunsysteem, je spijsvertering en ademhalingswegen weer meer in balans en ook je hart en vaten zullen er baat bij hebben.

De essentiële olie van Clove zit ook in de beschermende samenstelling ‘On Guard‘ en in ‘Passion’.

 

WETENSCHAPPELIJK ONDERZOEK

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van de essentiële olie van Kruidnagel. De Eugenol, dat een belangrijk natuurlijk chemisch bestanddeel is in deze olie, heeft een goed effect op Parkinson, Epilepsie, Artritis en Leukemie. Ook heeft Clove het vermogen om het samenvoegen van bloedplaatjes te voorkomen, die kunnen leiden tot bloedstolsels en trombose!

 
KRACHTIGE EMOTIONELE ONDERSTEUNING OM JEZELF TE DURVEN ZIJN

Kruidnagel ondersteunt jou als je een ‘slachtofferrol-gevoel ervaart. Je zult je sterker voelen om daaruit te stappen. Als je het gevoel hebt dat je geleefd wordt door andere mensen en omstandigheden is Clove een krachtige etherische olie, die je helpt om meer voor jezelf op te komen en zelf keuzes te maken. Je blijft in je kracht zonder steeds maar rekening te houden met de opinie of reactie van een ander en je daarover geïntimideerd te voelen. Je leert patronen van zelfbedrog en afhankelijkheid te laten gaan, doordat je je verbindt en toetst met je persoonlijke integriteit.

Clove essentiële olie helpt je vooral met duidelijke grenzen stellen als dat nodig is. Het geeft je de moed om NEE te zeggen, ook al ben je bang voor afwijzing. Het steekt je innerlijke vuur weer aan waardoor de schade aan jezelf, die door je opvoeding, trauma’s of misbruik zijn ontstaan, kan overwonnen worden. Clove helpt om jezelf vrij te breken van patronen met misbruik en op te staan voor jezelf en voor wat jij nodig hebt. Je zult niet meer grenzeloos zijn en beter naar je eigen innerlijke stem kunnen luisteren! En steeds meer je Zelf durven zijn.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon