Clary Sage (Salie)

De geur van kruidige, houtachtige, enigszins naar coniferen ruikende olie is een absolute topper! Vooral voor vrouwen, omdat deze olie rust en harmonie brengt en de hormonale balans kan ondersteunen.
Bij menstruatiepijnen verlicht deze olie door 3 druppels op je buik te smeren. Maar ook bij PMS of overgangsklachten is deze olie een grote hulp! Je kan hiertoe ook dagelijks wat druppels in een diffuser doen en naast de heerlijke rustgevende geur zal de olie zijn werk doen, doordat het direct via het reukorgaan naar dat gedeelte van de hersenen gaat die verantwoordelijk is voor de hormonen. Ook kan je 2 x daags wat olie op je nek, binnenkant van je pols en voeten smeren.

HORMONALE KLACHTEN EN STRESS

Een te hoog oestrogeengehalte zorgt voor veel vervelende en pijnlijke klachten bij vrouwen. Dit heeft veel oorzaken. In onze voeding zitten vaak chemische stoffen die oestrogenen imiteren. Pesticiden en plastic zijn de grootste boosdoeners. Ook de fyto-oestrogenen die bijvoorbeeld ook in soyaprodukten, pinda’s, koffie of bier (hop) zitten kunnen problemen veroorzaken. En de pil is ook een verstoorder van een juist evenwicht.

Maar ook door chronische stress wordt er steeds minder progesteron aangemaakt, waardoor er een disbalans met oestrogeen ontstaat en de oestrogeen dominant wordt. Ook bij een Burn Out is dit het geval, omdat bij bijnieruitputting alle zeilen worden bijgezet en er progesteron omgezet wordt in nog meer cortisol (een herstelhormoon).
Een teveel aan oestrogenen kan de volgende klachten geven: stemmingswisselingen, acne, PMS, menstruatiestoornissen, endometriose, vocht vast houden, gewichtstoename, migraine, candida (last van schimmelinfecties), een te hoog cholesterolgehalte, vermoeidheid, minder zin in sex, slaapproblemen en overgangsklachten.

Clary Sage is dus een olie die we kunnen inzetten om ons veel beter te voelen en onze hormonen weer in de juiste verhouding te krijgen.

En ja, ook voor mannen, want dit is zeker niet alleen een ‘vrouwelijke’ olie. Als mannen een oestrogeendominantie hebben (en dat komt best wel vaak voor) en dus een tekort aan testosteron, krijgen ze ook last van o.a. overgewicht, een te hoog cholesterol, candida, impotentie en depressie.

ANDERE TOEPASSINGEN

Naast al deze hormonale zaken, werkt Clary sage ook geweldig voor een pijnlijke keel, bronchitis, kinkhoest, buikkrampen en zwakke spijsvertering en oogproblemen en infecties.

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon