Cassia
(Chinese Kaneel)

 

 

 

 

Cassia of ook wel ‘Chinese kaneel’ genoemd. Als keukenkruid is de beste kwaliteit in Cinnamon Zeylanicum te vinden. Maar de Cassia (Cinnamon Cassia) essentiële olie die ik gebruik, komt nagenoeg overeen met de Cinnamon, omdat een aantal natuurlijke chemische onderdelen (transcinnamaldehyde in Cassia is zelfs hoger!) veel hetzelfde zijn. Ze hebben dus veel dezelfde medicinale werking. De smaak en reuk is wel anders.

Kassia kaneel is wat goedkoper dan de echte kaneel (Cinnamon) en werkt net zo goed, daarom misschien een betere keuze als je het vaak nodig hebt.

GRIEP EN HOEST

Veel mensen hebben deze winter last van griep gehad en komen er niet helemaal af en ervaren de hele winter een restje hoest en/of moeheid. Als je ’s avonds je voeten insmeert met een mengel van Cassia olie met wat draag-(bijv. kokos) olie, is je lichaam in staat om het virus meer volledig te verwijderen en voel je je snel weer de oude! Bij virusinfecties zoals Pheiffer, kan je ook veel baat hebben bij Cassia op de voeten! Ook erg lekker in een dessertlepel honing met een druppel Lemon-olie.

REUMA

Zowel Cinnamon als Cassia zijn warme oliën en moeten áltijd verdund worden. Ze hebben dezelfde chemische bestanddelen als een Cox 2 inhibitor (o.a. Vioxx, Celecoxib) en zijn dus een zeer goede pijnstiller, maar omdat het geen synthetische variant is heb je geen last van de ernstige bijwerkingen (hartproblemen)! Gebruik op pijnlijke en stijve plekken en ja… dus ook voor reumatische pijnen een uitkomst!

De essentiële olie die ik gebruik in mijn praktijk, is één van de weinige essentiële olie op de markt, die zo zuiver is, dat je het ook mag innemen! 1 druppel in 2 theelepels honing bijv. Of in een glas rijstmelk.

BLAASONTSTEKING EN MEER

Cassia of Cinnamon werkt heel goed bij urineweginfecties. Helpt ook om je bloedsuikerspiegel meer onder controle te houden (ook bij Diabetes) en een te hoog cholesterolgehalte zal dalen! En is echt heerlijk van smaak in een smoothie of als geur in de diffuser!
Gebruik overigens altijd een koude diffuser (vernevelaar) om de olie in de lucht te verspreiden, deze olie zal veel aan werking verliezen als je het in een brander doet!

Bronvermelding: http://goudenhorizon.nl/

Disclaimer: Als Natuurgeneeskundig therapeut werk ik complementair (aanvullend) en ondersteunend, dat houdt in dat het altijd raadzaam is een dokter te bezoeken voor de diagnose en behandeling van ziekten! Essentiële olie en andere producten die ik op deze website noem, zijn geen geneesmiddel en staan als zodanig ook niet geregistreerd.

Rijnstraat 5

3371 ST Hardinxveld Giessendam

Tel: 06 124 672 97

Email: atie@amir-massages.nl

 

  • Facebook Social Icon